logoohnebg

Koja je tvoja omiljena kafa?

Kada se kaže kafa svako zna na šta se misli. Međutim, ovaj napitak ima mnogo varijacija na temu, pa je tako nekome omiljena kafa italijanski espresso, dok je drugima to filter kafa. Za vas smo pripremili osnovne karakteristike ovih napitaka kako biste ih lakše raspoznavali.


ESRPRESSO
Količina kafe koje je potrebna za pravljanje savršenog espressa je 7 gr, što je jedna doza na kafe-aparatu Cremesso. Obično se koriste male šoljice za espresso kafu. Ipak, ukoliko neko želi produženi espresso, on se služi u većoj šolji, a dodatna nadogradnja ukusa može biti mleko, toplo ili hladno u zavisnosti od konzumentovog ukusa.


MACCHIATO
Kada na osnovu tj. espresso dodamo kašiku pene napravljene od vrućeg mleka dobijemo jedno od najpopularnijih napitaka od kafe na našim prostorima – Macchiato. Potrebna doza kafe je 7g, a proces pravljanja kafe je isti kao kod espressa. Ovaj napitak se služi u malim šoljicama.


CAFFE LATTE
Opet je osnova espresso kafa, a kada su u pitanju naše kapsule najbolje odgovaraju Lungo. Ova kafa se služi u velikim širokim šoljama i pravi se u razmeri 3:1 i to sa većom količinom mleka u odnosu na kafu. Mleko mora biti toplo, a ukus se može nadograditi vanilom, čokoladom.


CAPPUCHINO
Postupak je isti kao i za pripremu Caffe Latte-a. Mleko se greje i pravi se čvrsta pena, stoga je najapmetnije koristiti punomasno mleko. U ovom slučaju je razmera takva da ide jedna doza espressa, malo mleka i velika količina pene koja može, a i ne mora biti posuta cimetom.


CAFFE MOCHA
Jedna kašika čokolade u prahu na dnu velike šoljice prvi je korak u pripremi ovog napitka od kafe. Naredni korak je dodavanje espressa, a zatim i mleka.
Da biste dobili savršenu kafu potreban vam je upravo takav kafe-aparat i kapsule koje će vam pružiti užitak za pamćenje. Cremesso je pravi izbor!

Leave a Comment