logoohnebg

Ovo je priča o savršenom zrnu kafe

Kafa je mnogo više od sredstva za razbuđivanje. Ona je vekovima, sinonim za uživanje i inspiraciju. Prvo zrno kafe potiče iz Afrike.

Zahvaljujići intezivnoj trgovini sa Venecijom, kafa se preko Italije brzo širi na Evropu, a uskoro postaje veoma popularno piće i među građanstvom.

Zanimljivost

Prva kafedžinica u Evropi otvorena je, naravno, u Italiji, i to u Rimu 1645. godine. Ubrzo su trgovci i iz drugih država uvideli da se ukazala nova mogućnost za zaradu na trgovini kafom, pa se u posao uključuju prvo Holanđani, zatim i druge evropske zemlje.

Kafa je bila luksuz
Kafa je dugo bila luksuzni proizvod u Evropi. U svakodnevnu upotrebu ušla je u Nemačkoj kao dodatak hrani za brojno stanovništvo koje ju je dodavalo u supu od hleba kako bi se borilo protiv gladi i osnažilo.

Omiljeni napitak
Danas se kafa  može pronaći širom sveta, a zrna se uzgajaju u više od 70 država. Moderni kafići zamenili su tradicionalne kafane, a većini je upravo ovo omiljeni napitak bez kog ne mogu da zamisle dan.

Cremesso je stvoren za istinske ljubitelje kafe. Znate onaj osećaj, kada se posle prvog gutljaja pogledate sa osobom koja sedi preko puta vas i kažete: Je l to ona naša kafa?

Odabrali smo kafu vrhunskog kvaliteta. Za njenu obradu su nam bile potrebne prvoklasne mašine i pribor, u sve to dodali smo tajni sastojak – dušu i na kraju smo dobili proizvod koji je stvoren za uživanje!

PROVERI I TI ZAŠTO NA HILJADE SRBA OBOŽAVA BAŠ OVU KAFU!

Cremesso aparat i kapsule možeš poručiti putem sajta, društvenih mreža, a ukoliko si raspoložen možeš na posetiti i u Smederevu u našem šopu i lično se uveriti u kvalitet naših pažljivo biranih proizvoda.

Leave a Comment